Bæredygtighed

Bæredygtighed

Det er et faktum, at tekstilindustrien, som vi er en del af, har store negative konsekvenser for miljøet, og for mange af de mennesker, som arbejder i de udsatte dele af forsyningskæden.

Tøj er forbrugsvare

Tøj er blevet en forbrugsvare

Før i tiden købte man det tøj, man reelt havde brug for, man passede på det og skilte sig kun af med det, når det var slidt op.

I dag er virkeligheden en helt anden. Vi smider væk og køber nyt. Overproduktion af tøj er en stor udfordring for miljøet.

Opskriften på, hvad bæredygtigt tøj reelt er, er mere kompliceret en som så, og involverer i høj grad forbrugeren. Uanset hvor bæredygtigt et stykke tøj er produceret, vil det reelle aftryk i høj grad afhænge af, hvordan og hvor længe tøjet bliver brugt, samt hvad der sker med tøjet, når det ikke længere kan bruges.

Tøj er først miljømæssigt og socialt ansvarligt, når det kommer fra bæredygtige materialer, når det er designet, så du har lyst til at bruge det igen og igen, og når det er produceret, så det kan holde til at blive brugt mange gange. Det er opskriften, og det er det, vi hos NorthOrganic har valgt at tage udgangspunkt i.

Gode produkter skiftes mindre

Gode produkter af høj kvalitet, som skal udskiftes sjældnere, betyder mindre affald, mindre energiforbrug og mindre forurening.

For os handler kvalitet ikke kun om godt håndværk. Det handler faktisk om meget mere end det. Kvalitetsprodukter skal være langtidsholdbare, de skal være behagelige at have på, de skal laves af de bedste og mest bæredygtige materialer, de skal laves med respekt for mennesker og miljøet, og de skal fremstilles uden brug af giftige kemikalier.

Dét er vores tilgang til bæredygtigt tøj.

Gode produkter

Hvor bliver varen produceret

For at sikre, at vores produkter produceres ansvarligt og under ordentlige forhold, er det vigtigt, at vi ved, hvor og på hvilke fabrikker, vores produkter fremstilles. Dette er dog ikke altid nemt, da tekstilforsyningskæden er meget kompleks, og informationer om produktionen ikke altid er let tilgængelig – slet ikke når du går længere tilbage end første led.

Vi har kortlagt alle vores tier 1-leverandører, som vi i øjeblikket arbejder sammen med. I flere tilfælde har vi faktisk kortlagt hele forsyningskæden – fra fiber til færdigt produkt. Vi forsøger konstant at gå længere tilbage i kæden for at sikre, at vi ved så meget om vores forsyningskæden som overhovedet muligt. Vi arbejder med en bred vifte af leverandører fra en række forskellige lande.

World map production