GOTS certificering

GOTS er en omfangsrig, frivillig global standard for hele forarbejdningen efter høst (inklusive spinding, strikning, vævning, farvning og fremstilling) af tøj og tekstiler fremstillet med certificerede økologiske fibre (såsom økologisk bomuld og økologisk uld) og inkluderer både miljømæssige og sociale kriterier.

Standarden indbefatter blandt andet et forbud mod anvendelse af genetisk modificerede organismer (GMO'er), stærkt farlige kemikalier (såsom azo-farvestoffer og formaldehyd) og børnearbejde.

GOTS ved NorthOrganic

Vi har vores egen GOTS-certificering. Vores kontor og lager i Danmark er blevet auditeret og godkendt i forhold til GOTS-standarden, hvilket gør os i stand til at købe og sælge GOTS-certificerede produkter både B2B og B2C.

Derudover er vores undertøjsfabrik i Litauen også GOTS-certificeret, hvilket betyder, at vi kan producere højkvalitetsprodukter på en ansvarlig måde.

License no. 210366

 

Her finder du en oversigt med alle de varer som er GOTS certificerede. 

Bomuldsprodukterne er GOTS-certificeret (Ecocert Greenlife - 210366)

Vi har, i øvrigt, også både FSC-certificering - og OEKO-TEX certificering hos NorthOrganic.

GOTS certificering
Ingen produkter fundet
Dette bambussprodukt er FSC®-certificeret (FSC - C160308) Dette bomuldsprodukt er GOTS-certificeret (Ecocert - 210366) Bæredygtig Bæredygtig Bæredygtig
{{ getPercentSaved(product.price, product.sale_price) }} Spar 20% ved 5 stk Spar 20% ved 2 stk Spar 20% ved 2 stk Spar 20% ved 2 stk Kampagnerabat {{ product.name }}
{{ product.brand_name }}
{{ variant.name }}
{{ product.price.toFixed(2) }} DKK
{{ product.real_price.toFixed(2) }} DKK
{{ product.real_price.toFixed(2) }} DKK

Hvad er GOTS Certificering? 

GOTS certificeringen er den globalt mest brugte og anerkendte certificering ift. økologiske tekstiler. GOTS kræver, at minimum 95 % af materialet er økologisk for at kunne opnå certificeringen. Certificeringen stiller strenge krav til både miljømæssige krav, social ansvarlighed og produktets livscyklus. Certificeringen kræver løbende auditering og godkendelser fra GOTS organisationen, for at sikre fortsat komplet gennemsigtighed i forsyningskæden. GOTS-certificeringen er bl.a. til for at undgå misbrug af termer som eks. økologisk produktion og bæredygtighed.   

 

Hvad står GOTS for? 

GOTS står for Global Organic Textile Standard og er en globalt anerkendt standard indenfor tekstilbranchen og et validt stempel af økologiske tekstilprodukter over hele verden. 

 

Hvad betyder GOTS for mig? 

For dig betyder GOTS, at du handler tøj, som er produceret ud fra nogle strenge krav til miljø og sociale forhold. Ved at handle hos tøjbutikker, der sælger GOTS certificerede varer kan du shoppe med ro i sjælen, velvidende, at det tøj du køber og bruger er garanteret økologisk fremstillet. GOTS betyder for dig, at du nemmere kan navigere i de mange webshops som brander sig selv som bæredygtige eller økologiske.