Recycled polyester

Recycled polyester

Polyester er en af de nyere fibre, sammenlignet med bomuld og uld, der omvendt har rigtig mange år på bagen – det er omkring 70 år siden, at man brugte polyesterfibre for første gang. Men på de 70 år, er det gået virkeligt stærkt. I dag er mere end 50% af alle tekstilfibre lavet af polyester – og det er der gode grunde til.

Polyester er en utrolig stærk fiber, den er langtidsholdbar og den krøller ikke.

Tøj lavet af polyester er dertil nemt at holde og rengøre.

Recycled polyester tøj til kvinder

Mere end halvdelen af alt tøj er i polyester

Selvom over halvdelen af alt tøj er lavet af polyester, så er polyester samtidigt en af de mest omdiskuterede fibre, og den er i nogle tilfælde også særdeles udskældt.

Det skyldes først og fremmest, at polyester i bund og grund er lavet a olie. Der bliver årligt brugt mere end 70 millioner tønder olie i polyesterproduktionen. Samtidigt er produktionen af polyester meget energikrævende – faktisk kræver det dobbelt så meget energi at producere polyester, som det gør at producere konventionel bomuld.

En anden problematik ved polyester er, at fiberen ikke er bio-nedbrydelig – det tager op imod 200 år at nedbryde polyester i naturen. Det er derfor meget svært at skille sig af med gammelt tøj af polyester – i hvert fald hvis man skal gøre det på en ansvarlig måde.

Det er i hvert fald meget forurenende at afbrænde polyester, idet det jo er lavet af olie, og derfor vil udlede store mængder CO2.

Vi vil kun bruge recycled polyester

Det er tydeligt, at polyesterfiberen har nogle fordelagtige egenskaber, som man ikke finder ved andre fibre. Derfor er vi hos NorthOrganic valgt, at vi fortsat vil bruge fiberen i de produkter, hvor det giver mening rent funktionelt – der findes simpelthen ikke alternativer, som er gode nok.

Dog vil vi ikke bruge fiberen i dens traditionelle forstand. I stedet har vi valgt, at vi udelukkende vil bruge recycled polyester.

Hvad betyder det så? 

Recycled Polyester ansvarlig produktion
Genbrug af ressourcer

Genbrug af ressourcer

Recycled polyester handler i bund og grund om at genbruge nogle af de resurser, som vi allerede har sat i verden. Der er simpelthen så meget plastik i verden i forvejen, som man forholdsvist simpelt kan omdanne til nye polyesterfibre.

Man kan bl.a. bruge gamle plastikflasker, gamle fiskenet og gamle, aflagte tekstiler som genbrugsmateriale. I bund og grund tager man plastikaffald og laver det til noget nyt og meget brugbart – man giver simpelthen plastikken et nyt liv.

Det syntes vi er helt fantastisk.

Man bruger faktisk op imod halv så meget energi, når man udnytter gamle plastikflasker eller aflagte tekstiler til at lave nye polyesterfibre, end når man laver polyester af ny olie.

Så hvis du også syntes, at det giver god mening at bruge gammelt plastikaffald til at lave nyt polyestertøj, frem for at bruge ny olie, så se efter vores Recycled Polyester mærke, når du køber tøj her på siden.