Økologisk bomuld

Økologisk bomuld

Bomuld er, og har meget længe været, en af de mest anvendte fibre i tekstilproduktionen - op imod en tredjedel af alt tøj der produceres globalt, er lavet af bomuld. Bomuld er i sig selv en helt fantastisk fiber, da den er utrolig blød, særdeles ventilerende og har en høj absorberingsevne. Bomuldsfibre kan faktisk optage mellem 24 og 27 gange sin egen vægt.

På trods af alle de gode egenskaber, som bomulden besidder, er der enorme konsekvenser af måden, hvorpå den konventionelle bomuld dyrkes.

Konventionel bomuld

Konventionel bomuld har store konsekvenser

Selve dyrkningen af konventionel bomuld har store konsekvenser for jorden den dyrkes på, og for de mennesker, som dyrker den. Bomuld kræver ekstremt meget vand, og bliver i stort omfang dyrket på steder, hvor der i forvejen er mangel på rent vand.

Derudover bliver der brugt vanvittige mængder af farlige kemikalier, som er særdeles skadelige for mennesker – omkring 16 % af verdens forbrug af insektgift og 10 % af verdens sprøjtegift bruges i bomuldsproduktion, på trods af, at bomuldsproduktionen kun optager omkring 2,5% af verdens landbrugsarealer.

Det estimeres desuden, at 77 millioner bomuldsbønder er udsat for farlige sprøjtegifte hvert år, og ifølge WHO er disse gifte skyld i mere end 20.000 dødsfald årligt. Det er altså indlysende for enhver, at konventionel bomuld er noget man for alt i verden bør holde sig fra. Det er i hvert fald vores helt klare holdning.

Det er dog desværre ikke den generelle holdning, hvis man ser på industrien overordnet – kun omkring 1% af bomulden på verdensplan, er dyrket økologisk

Alt bomuld hos NorthOrganic er økologisk

Da bomuld som nævnt er en fiber, med meget unikke egenskaber, er vi hos NorthOrganic selvfølgelig interesserede i at bruge og fastholde fiberen i vores produkter. Omvendt, så tager vi meget stor afstand fra konventionel bomuld, og hele den økonomi, som er bygget op omkring den her skadelige måde at dyrke bomuldsfibre på. Af den grund, vil den bomuld, som du finder i vores produkter, altid som minimum være dyrket økologisk. Med hvad betyder det egentligt?

Når bomuld dyrkes økologisk, betyder det først og fremmest, at dyrkningen er langt mere bæredygtig, og meget sundere for både jorden den dyrkes på, for miljøet, og for de mennesker, der dyrker den. En stor del af den økologiske dyrkning af bomuld bygger på uddannelse og optimering.

Vælg økologisk bomuld
Økologisk bomuld

Vælg økologisk produceret bomuld

Som et alternativ til at bruge store mængder giftige sprøjtemidler til at maksimere udbyttet, modtager landmændene i stedet undersivning og træning i, hvordan man ved at udnytte naturlige, lokale materialer til kompost, kan opbygge og opretholde en bedre jordkvalitet, som vil øge udbyttet betragteligt. Den forbedrede jordkvalitet gør på samme tid jorden i stand til at holde længere og bedre på vandet – der bliver derfor brugt langt mindre vand til dyrkningen af økologisk bomuld.

Så vælg økologisk bomuld. På den måde er du med til at spare miljøet for skadelige sprøjtegifte og store mængder vand. Samtidigt bidrager du til sundere arbejdsmiljø for de mennesker, der arbejder i bomuldsproduktionen.

Nitte FRI FRAGT 10% RABAT 20% RABAT FRI FRAGT 10% RABAT

Spin, vind & deltag

Tilmeld dig vores nyhedsbrev, så har du chancen for at vinde op til 20% rabat på din næste ordre.

1 års forbrug af undertøj

Du deltager også i den store konkurrence, om at vinde 1 års forbrug af undertøj, til en værdi af 1000 kr.

Vinderen trækkes d. 1. juli 2021.

Tillykke, du har vundet!

Dit heldige asen. For at bruge din præmie, skal du huske at bruge den følgende rabatkode i checkout.


Bemærk, rabatten gælder ikke i forvejen nedsatte varer.

Når du har lagt dine varer i kurven, skal du bruge følgende rabatkode:

spinfri spin0510 spin0520 spinfri spin0510