bambus eksperter

Bambus eksperter

Når vi kalder os selv for bambuseksperter, er det sagt med stor ydmyghed. Men det er på samme tid også noget vi tør stå ved, fordi vi reelt mener, at vi ved rigtig, rigtig meget om tøj lavet af bambusviskose.

Medarbejder Daniel i bambusskov

Produktudviklere specialiseret i bambus

NorthOrganic er en del af den danske tekstilvirksomhed JBS Textile Group, der gennem en årrække har været Skandinaviens førende producent af undertøj, strømper og loungewear lavet i bambusviskose. Det er JBS Textile Group, der står bag alle de brands, der forhandles her på NorthOrganic.

Vi har ansat nogle af branchens bedste produktudviklere og har i en årrække arbejdet intensivt med bambusviskosen, hele tiden med et overordnet mål om at skabe et færdigt stykke tøj af bambus, som ikke ”bare” har en god pasform og er behageligt at have på, men som også er produceret så bæredygtigt som overhovedet muligt. Selvom vi er svære at stille tilfredse, så er vi virkelig glade for det, vi indtil videre har opnået.

Hvorfor egentlig bambus?

Inden vi kigger mere detaljeret på selve tilblivelsen af bambusprodukterne, så er det relevant at understrege, hvorfor vi egentlig er så vilde med den her bambus. For det første, så har fiberen nogle helt fantastiske egenskaber:

EKSTRA BLØDE

Bambusfibrene er runde, luftige og virkeligt bløde. 

MINDSKER DÅRLIG LUGT

Bambusfibre giver en øget åndbarhed og har fugt- og varmeregulerende egenskaber, som skaber dårlige forhold for bakterier. Derfor reducerer bambusundertøj naturligt lugten fra sved.

TEMPERATURREGULERENDE

Bambusfibre har en meget kantet struktur, som gør, at der naturligt bliver skabt luftlommer mellem fibrene. Disse luftlommer giver en isolerende og temperaturregulerende effekt, der holder dig varm om vinteren og virker kølende om sommeren.

SVEDTRANSPORTERENDE

De samme luftlommer gør, at stoffet nemt kan absorbere og transportere fugt væk fra kroppen. Bambusstoffet kan absorbere tre til fire gange så meget fugt som bomuld, før det føles vådt.

Bambustøj
FSC-certificeret tøj

Mest bæredygtige plante

Udover de helt fantastiske egenskaber, som bambusfibrene indeholder, så er bambusplanten en af de mest bæredygtige planter, der findes. Den har et naturligt forsvar mod bakterier, som gør, at den kan vokse uden brug af farlige sprøjtegifte og pesticider. Desuden vokser bambussen uden behov for kunstvanding.

Bambusplanten er faktisk også enormt ressourceeffektiv, idet den vokser ekstremt hurtigt – op til en meter om dagen.

”Vores” bambus

Viskoseproduktion er ikke bare viskoseproduktion. Den kommer i mange forskellige former, og der er utallige faktorer, som spiller ind, når man skal vurdere hvor stor påvirkning, den har på miljøet. Traditionelt har der været store udfordringer ved produktionen af tøj fra viskose - lige fra den måde hvorpå man udvinder råmaterialer, til udledningen af kemikalier og forbruget af store mænger vand.

Alle bambusprodukter, der sælges på NorthOrganic, er produceret på ansvarlig vis. Der er arbejdet dybdegående med hele værdi- og forsyningskæde, for at opnå en sammensætning, der gør os i stand til at source råmaterialet (bambussen) ansvarligt, og hvor vi samtidigt kan udvinde viskosen på en mere bæredygtig måde. Og det er rent faktisk lykkedes.

Vores bambus kommer fra en FSC-certificeret bambusplantage, hvor der er ordentlige forhold for både dyr og mennesker, og hvor der ikke bliver fældet mere bambus, end plantagen selv kan nå at reproducere. Samtidigt bliver vores viskosefibre udvundet i et lukket system, hvor de kemiske hjælpemidler recirkuleres og hvor 98% af vandet bliver renset og genbrugt.

Dét er bæredygtigt!

Bambusmateriale
Bambus produceret tekstil

Funktionalitet møder ansvarlighed

Vi mener, at tøj skal se godt ud, og det skal være rart at have på – specielt når vi snakker om tøj, der er i direkte berøring med huden. På samme tid har vi også den holdning, at tøjet skal kunne bruges igen og igen, uden at miste pasform og blødhed.

Derfor har vi gennemtestet mere end 30 forskellige kompositioner, spindemetoder og strikketyper, inden vi fandt frem til det, vi tillader os at kalde; den perfekte blanding. En blanding af bambusviskose og langstablede økologiske bomuldsfibre, som, sammen med en speciel hårdhed i spindingen, gør, at vi er i stand til at lave et stykke tøj, der er rart at have på, men som samtidigt også holder længe. Meget, meget længe.

Vi har virkeligt gjort os umage. Så vi håber inderligt, at du vil prøve noget af det bambustøj vi forhandler her på NorthOrganic. Forskellen kan mærkes - både på kroppen, men også for miljøet.